top of page

GEDICHTEN |
VERHALEN

 

Er zijn woorden genoeg. Sommige gebruik ik om sterke merken te verwoorden. Andere bewaar ik om gedichten en verhalen mee te maken.

 

Poëzie. Het klinkt soms zo ingewikkeld. Maar dat hoeft het niet te zijn. Gedichten kunnen je beste vriend zijn. Met heldere taal, ritme en woorden die lekker klinken. Voor tussendoor. Voor 's avonds laat. Voor als het even tegen zit. Voor als het leven naar je lacht. In een minuut, of twee, zie je de wereld even van een andere kant.

Nieuwe dichtbundel: Dit is het

In mei/juni 2024 komt mijn nieuwe bundel 'Dit is het' uit. Speciaal voor die dagen dat je de balans wil opmaken. Maar hoe bepaal je een tussenstand? Hoe weeg je tijd, liefde en de wereld om je heen? ‘Dit is het’ neemt je mee, in 35 gedichten. Langs eeuwige zomers en schaduwdagen. Over zwalkende straten en olifantenpaadjes. Naar de rand van geluk en terug.

 

Unfold #1 (2022)

Unfold #1 is uitvouwpoëzie. Gedichten geschreven door mij. In een uitvouwbaar boekje-boek-poster, ontworpen door Stefan Breukers van Studio Teppo.

Omdat poëzie kleurrijk en vouwbaar mag zijn.
 

unfold voorkant 1_edited.jpg

Drie gedichten op De Optimist

In 2022 publiceerde De Optimist 3 van mijn gedichten. Over afscheid en weer terugvinden. Over klitteband, een bos en een zwembad.
 

Ga maar, spring maar, spring dan

het koude water wacht
lacht je toe met blauwe tegels
Kopje onder, trap je benen

 

en vooruit
wijd en sluit

[fragment uit 'Hobbemakade']

Met geweldige illustraties van Astrid Vandendael 


 

Twee gedichten op
De Schaal van
Digther

In 2024 verschenen twee nieuwe gedichten van mij op de literaire website De Schaal van Digther.

 

Eentje is een tanka: een Japanse dichtvorm, met meestal 5-7-5-7-7 lettergrepen. De ander gaat over stilte: hoe verwoord je de geluidloze ruimte waar woorden ontbreken.

tanka.png
Mees Tilburg zomerzine_edited.jpg

Kort verhaal in Zomerzine 2023

Seizoenszine komt elk seizoen met een magazine vol bijzondere gedichten en verhalen. Eerder schreef ik hiervoor al een gedicht over de winter.

 

In de zomereditie 2023 was mijn korte verhaal 'Slagroomtaart Klassiek' te lezen. Met als kers op de ... ehhm ...taart: voordragen tijdens de lancering van Zomerzine, in Tilburg.
 

Het Gezeefde Gedicht

Poëziewebsite Het Gezeefde Gedicht selecteerde mijn gedicht 'Van Lennepkade' voor 'de zeef van juni 2023' - een maandelijkse shortlist van nieuwe Nederlandstalige poëzie.

Een gedicht over een kade, het water, en een muur bij mij in de buurt, waar een groot wit vlak al jaren wacht op een gedicht...

 

lennep.jpg

Jotie T'Hooft Poëzieprijs

In 2022 won mijn gedicht 'Zwijgende vaders' de 3e prijs in de Jotie T'Hooft Poëzieprijs. 
 


 

jotie_edited.jpg

OVER MEES

Ik ben Mees van der Made (1979). Dichter, schrijver, copywriter.

Als copywriter help ik merken om hun eigen verhaal te vinden, in hun eigen stem. Iedere organisatie is weer anders. Met een eigen karakter, eigen drijfveren en een eigen achtergrond. Daarom verdient elk merk een eigen verhaal

Als dichter zoek mijn eigen stem. En vind ik steeds weer woorden en zinnen, om de wereld om ons heen van een andere kant te bekijken en tegelijk meer kleur te geven.

 

Brand Copy van Mees?

bottom of page